Les cooperatives investiguen per diferenciar el Calçot de Valls

Les cooperatives investiguen per diferenciar el Calçot de Valls

Les cooperatives investiguen per diferenciar el Calçot de Valls

Comentaris tancats a Les cooperatives investiguen per diferenciar el Calçot de Valls

Vetllar per la qualitat d’aquest producte i iniciar l’exportació són els objectius de la investigació que lideren les cooperatives de Cambrils i Valls, principals productores de calçots a Catalunya

Les cooperatives agrícoles de Valls i Cambrils han posat en marxa un projecte d’innovació per diferenciar el Calçot de Valls front les produccions de fora i reforçar la qualitat organolèptica i nutritiva d’aquest producte de proximitat. Aquestes cooperatives -que són les principals productores de calçots acollits a la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls- també aposten per iniciar l’exportació de calçots a l’estranger i obrir nous mercats.

El projecte, que s’acaba de posar en marxa, tindrà una durada de dos anys. Les tasques científiques les duran a terme investigadors de la Fundació Miquel Agustí i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), ambdós centres especialitzats en la millora genètica de varietats tradicionals i en els processats d’alta qualitat de productes d’origen vegetal.

La investigació té el recolzament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el consell regulador de la IGP Calçot de Valls, i s’emmarca en el projecte Calçot 2020. Està finançada per ACCIÓ (Agència per la competitivitat de l’empresa), dins del programa d’ajuts del Nuclis d’Innovació Tecnològica.

Back to Top