Jornada tècnica. El calçot del Montmell i el vi del Baix Penedès

Jornada tècnica. El calçot del Montmell i el vi del Baix Penedès

Jornada tècnica. El calçot del Montmell i el vi del Baix Penedès

Comentaris tancats a Jornada tècnica. El calçot del Montmell i el vi del Baix Penedès

Terra i Taula organitza una jornada tècnica per ficar en valor les qualitats organolèptiques del Calçot i el seu maridatge amb vins del Baix Penedès amb l’objectiu d’unir, potenciar i reivindicar la cultura del Calçot i del vi

Quins factors intervenen per produir un Calçot de qualitat? Com descrivim a nivell de tast un calçot de qualitat? Com intervé la cuina i les coccions en el producte? Podem elaborar un planell de tast i descriure les característiques en cadascuna de les coccions? Quina és la millor harmonització amb els vins del territori?

Dia: 10 de Març del 2015, Hora: 18:30h, Preu: 12 € per persona, Places: 35-40 places / Només amb reserva prèvia, Lloc: Celler Partida Creus – TV-2041 (Bonastre), Reserves: info@terraitaula.cat

 

PROGRAMA

1ª part:

Exposició del present i futur del Calçot de qualitat al Territori a càrrec de Joan Simó (Fundació Miquel Agustí i propulsor del projecte Calçot 2020) i de Jaume Solé (Cultivador de Calçot del Montmell i integrant del col·lectiu). L’objectiu, ficar en valor i potenciar la idea al voltant de la Cultura del Calçot de Qualitat, del Territori i dels protagonistes que en formen part.

2º part:

Exposició del comportament del Calçot als fogons i la seva diversitat de coccions. En aquesta part tots els assistents degustaran el Calçot del Montmell amb 4 coccions diferents (brasa / escalivat / fregit / puré) i durem a terme un tast organolèptic d’aromes primaries i secundàries, gust, intensitat, textura, fibrosistat, persistència, etc. Cada cocció aportarà diferents notes de tast que identificarem i avaluarem amb els assistents. L’objectiu és conèixer com es comporta un ingredient a nivell tècnic i organolèptic davant de diverses tipologies de coccions en què intervenen diversitat de temperatures, temps de cocció o metodologia.

3ª part:

Recerca de la millor harmonització amb el vi. Es proposaran 4 vins de tipologia diferent dels cellers del col·lectiu els quals també farem un tast organolèptic per tal de tenir la descripció de cadascun d’ells. Tot seguit, analitzarem a través del tast del Calçot (4 coccions) i el Vi (4 tipologies) conjuntament per tal d’analitzar el comportament i harmonització entre ells. L’objectiu és extreure la millor harmonització en cadascuna les coccions per establir unes bases tècniques entre el maridatge del calçot i el Vi.

http://terraitaula.cat/jornada-tecnica-el-calcot-del-montmell-i-el-vi-del-baix-penedes/

Back to Top